mandag 7. april 2014

Portretter i dagslys


Denne oppgaven gikk ut på at vi skulle finne ut av hvordan lyset påvirker fra forskjellige vinkler, hvordan man eksempel kan få skygge vekk fra under haken og hvordan man kan skape en dramatisk effekt ved hjelp av reflektor og diffusor.


Her ser vi at lyset treffer en lite del inn fra høyre side, altså så sitter ikke modellen mot solen. Dette skapte dermed skygge på hele venstre siden, hvor reflektoren også var blitt plassert. Her prøvde jeg meg ut på den hvite siden av reflektoren og plasserte den nedenfor fra venstre side.  

Blender: f/4.5
Lukkertid: 1/500 sek




Her på bildet prøvde jeg ut reflektoren med gull siden, som da skapte en gylden farge. Her var reflektoren blitt plassert nedenifra for modellen. Lyset her derimot treffer ikke på modellen direkte, men heller reflektoren som da tilbake skaper en gyldenhet tilbake til modellen. 

Blender: f/6.3
Lukkertid: 1/320 sek


Diffusoren var den som var med på å skape alt for lyse bilder. Ettersom det var mye sol så var det vanskelig å få brukt diffusoren for å få et bra nok resultat.
For å få litt spennende effekt er det mulig å ta bildet ovenfra eller nedenfra. På denne måten får man en mer spesiell og dramatisk effekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar